Page 1 of 1

Boot up

PostPosted: Sat Oct 16, 2010 11:01 am
by LANDROVER ROGER
When I switch on my PC at home it tries to start and then the screen goes black with a horizontal broken white line across the bottom.It always flashed across previously and then went straight in to Windows XP.Now it just freezes on the black screen.Any ideas? :?

Re: Boot up

PostPosted: Sat Nov 20, 2010 2:19 pm
by ionnsaigh
Have you paid your electric bill ?

Re: Boot up

PostPosted: Sat Nov 20, 2010 7:51 pm
by Kevin Mc
Can you get hold of another monitor (borrow) to see if it's not just the monitor? Even if the hard disk was knackered, I'd expect it to go through the BIOS stuff on the screen..

Re: Boot up

PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:08 am
by LANDROVER ROGER
Thanks Kevin.It was the hard drive.

Re: Boot up

PostPosted: Sun Nov 21, 2010 3:56 pm
by maxmix
LANDROVER ROGER wrote:When I switch on my PC at home it tries to start and then the screen goes black with a horizontal broken white line across the bottom.It always flashed across previously and then went straight in to Windows XP.Now it just freezes on the black screen.Any ideas? :?


Are you all sorted now ? If not LMK :)

maxmix

Re: Boot up

PostPosted: Sun Nov 21, 2010 4:14 pm
by LANDROVER ROGER
I had my new hard drive and all works O.K.apart from I now do not have a task bar or start menu.The computer"expert"that fitted the new hard drive is as much use as an ash tray on a Harley-Davidson.In control panel I click on task bar and nothing happens.HELP! :?

Re: Boot up

PostPosted: Sun Nov 21, 2010 6:05 pm
by maxmix
Check the Taskbar is not hidden down the bottom of the screen, or has been dragged/repositioned to either side...

Hover your mouse and see if the arrows appear to drag it back into place... Was the Taskbar there when the job was finished ?

Try safe mode and see if it is there also.... I have had 6 people in the shop in the last 2 weeks with botched repair jobs, by people who are supposed to be 'In the know' lol Why people actually go back to them is beyond me :?

They always come back to me in the end, to get the job done correctly lol

If you get stuck, give me a shout...

maxmix

PS Windows may not have been installed 100% or some files may be corrupt....

Re: Boot up

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 6:43 am
by LANDROVER ROGER
Cheers maxmix.I will give it a whirl. :)

Re: Boot up

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 9:26 pm
by Anonynon
Sounds like you may have a virus and or adware.
To sort all problems you should delete the system32 folder, it's a nesting place for many rogue programs.
It can be located under "C:\Windows\System32"

Re: Boot up

PostPosted: Tue Nov 23, 2010 10:25 am
by LANDROVER ROGER
Sorted!I went in to NVIDIA settings.The system was set to dual view.I changed it to single display and Hey Presto!..The task bar and start menu appeared. :D Thanks to all of you for your suggestions. :D